Hogyan lehet letiltani a gyors felhasználói váltást a Windows 10 rendszerben

Hogyan lehet letiltani a gyors felhasználói váltást a Windows 10 rendszerben

How Disable Fast User Switching Windows 10



How Disable Fast User Switching Windows 10

Mi a gyors felhasználói váltás funkció? Ebben a cikkben tovább elmagyarázom, és megtanítom, hogyan tilthatja le a gyors felhasználói váltást a Windows 10 rendszerben.





Sok felhasználó (köztük én is) fontolóra veszi Gyors felhasználói váltás mint praktikus funkció a Windows rendszerben. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bejelentkezzenek egy számítógépbe, miközben vannak még bejelentkezett felhasználók. Ennek a szolgáltatásnak az az előnye, hogy hihetetlenül gyorsan válthat a különböző felhasználók között.

Olvassa el a kapcsolódó cikket: 11 Felesleges funkció, amelyet letilthat a Windows 10 rendszerben



Például bejelentkezett az A felhasználóba a Windows számítógépén, hogy elvégezze a munkáját. De egy bizonyos oknál fogva, ha be kell jelentkeznie a B felhasználóba fájlok megszerzéséhez vagy valami máshoz, akkor váltson át A felhasználó nak nek B felhasználó , jobb, mint kijelentkezni és újra bejelentkezni. Segít fenntartani, amit a munkamenet során csinál A felhasználó , ahelyett, hogy az összes programot bezárná, amikor kijelentkezik.

Vannak azonban hátrányai is a Gyors felhasználói váltás funkció, például több számítógépes erőforrás kerül felhasználásra, vagy nem lehet újraindítani (vagy leállítani) a számítógépet kijelentkezés nélkül. Ezért, ha nem akarja használni ezt a funkciót, csak néhány egyszerű lépést kell végrehajtania a Helyi csoportházirend-szerkesztő vagy Windows Registry , majd teljesen eltűnik a számítógépéről.

felhasználói ablakok váltása 10

De tisztában kell lennie azzal, hogy ezek a módszerek valójában nem tiltják le a gyors felhasználói váltás funkciót a Windows 10 rendszerben. Ehelyett elrejti az összes gombot vagy helyet, amelyre kattintva használhatja, például a Feladatkezelőt, a Start menüt, a Ctrl + Alt + Del vagy bejelentkezési képernyő. Ennek eredményeként, amikor kijelentkezett egy fiókból, akkor nincs helye kattintson a kapcsolóra más bejelentkezett felhasználóknak. Ez a gyors felhasználói kapcsolás letiltásának végső célja.

Hogyan lehet letiltani a gyors felhasználói váltást a Windows 10 rendszerben a helyi csoportházirend-szerkesztővel

Ha használja Windows 10 Professional vagy Vállalkozás kiadásban, a Helyi csoportházirend-szerkesztő segítségével elrejtheti a számítógépén a Gyors felhasználóváltáshoz kapcsolódó összes bejegyzést. Ez a legegyszerűbb módszer, ezért én teszem a lista első lehetőségévé.

Először nyomja meg a Windows + R billentyűkombinációt aFusspárbeszédablak. Ezután töltse ki: gpedit.msc ”Idézőjelek nélkül a szövegmezőbe, és nyomja meg az Enter billentyűt.

gpedit.msc

A Helyi csoportházirend-szerkesztő alkalmazásban nézze meg a bal oldalsávot, majd nyissa meg az opciót az alábbi címet követve:

Helyi számítógép házirend -> Számítógép konfigurációja -> Felügyeleti sablonok -> Rendszer -> Bejelentkezés

Most nézze meg az elsődleges oldalsávot, és keressen rá:Belépési pontok elrejtése a gyors felhasználói váltáshoz”Elemre, és kattintson rá duplán.

a belépési pontok elrejtése a gyors felhasználói váltáshoz

Új ablak nyílik meg. Válaszd a 'Engedélyezve”Jelölőnégyzetet, majd kattintson arendben”Gombra.

Hogyan lehet letiltani a gyors felhasználói váltást a Windows 10 alatt

Ez az!

Most letilthatja a gyors felhasználóváltást a Windows 10 Professional vagy Enterprise kiadásban. Abban az esetben, ha a Windows 10 Home verziót használja, meg kell frissítsen a magasabb kiadásra ahogy fentebb említettem. Ellenkező esetben csak a beállításjegyzék bejegyzését módosíthatja a letiltáshoz.

Ha ezt a funkciót vissza szeretné kapcsolni a számítógépére, lépjen a fenti címre, és válassza aNincs beállítva”Jelölőnégyzetet, majd kattintson arendben”Gombra.

Egyszerű, igaz?

Hogyan lehet letiltani a gyors felhasználói váltást a Windows 10 rendszerben a Beállításszerkesztővel

Ha inkább a Beállításszerkesztő a helyi csoportházirend-szerkesztő használata helyett tiltsa le ezt a funkciót a számítógépén, akkor itt tegye a következőket.

Először nyomja meg a Windows + R billentyűkombinációt aFusspárbeszédablak. A következő lépésbe írja be: regedit ”Idézőjelek nélkül, és nyomja meg az Enter billentyűt.

regedit 1

A Beállításszerkesztő ablakban nézze meg a bal oldalsávot, és nyissa meg a következő címet az opciófán:

HKEY_LOCAL_MACHINE -> SZOFTVER -> Microsoft -> Windows -> CurrentVersion -> Házirendek -> Rendszer

regisztrációs szerkesztő 1

Ezután nézze meg az elsődleges oldalsávot, és keresse meg aHideFastUserSwitching' választási lehetőség.

Ha megtalálta, akkor egyszerűen kattintson rá duplán, és változtassa meg az értéket 0-ról 1-re. Ezzel a számítógépén a Gyors felhasználói váltás funkció le lesz tiltva.

Ellenkező esetben új nevet kell létrehoznia ugyanazzal a névvel:HideFastUserSwitching.

Ehhez kattintson a jobb gombbal aRendszer”Bejegyzés a bal oldalsávon válassza a lehetőségetÚj->DWORD 32 bites érték. Ezután írja be a fent említett nevet.

hozzon létre egy új dword regisztrációt

Ezt követően kattintson duplán rá, és állítsa az értéket 0-tól 1-ig, hogy letiltsa a gyors felhasználói kapcsolást a Windows 10 PC-n. Ha meggondolja magát, és vissza akarja kapni ezt az opciót, akkor csak meg kell változtatnia ezt az értéket 1-ről 0-ra, és minden a megszokott módon jelenik meg.

tiltsa le a Gyors felhasználóváltás ablakot 10

Hogyan lehet letiltani a gyors felhasználói váltást Windows 7 vagy Windows 8 rendszerben

Abban az esetben, ha még nem frissített Windows 10-re, és le szeretné tiltani ezt az opciót a számítógépén, akkor használhatja a fent említett két módszert. Nincs semmi más.

Ne feledje azonban, hogy a Helyi csoportházirend-szerkesztő nem érhető el a Windows 7 vagy a Windows 8 néhány kiadásában, például a Starter vagy a Home verzióban.

Ezért, ha a fenti utasításokkal meg tudja nyitni a Helyi csoportházirend-szerkesztő alkalmazást, azt javasoljuk, hogy használja a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt a gyors felhasználói váltás letiltásához.

Ez minden!

Nem tudom, miért szeretné letiltani ezt a funkciót a számítógépén, mert ez nekem nagyon hasznos. Ha azonban a számítógépén nincsenek erőforrások (például egy régi modell kevesebb RAM-mal és gyenge CPU-val), vagy úgy érzi, hogy ez a funkció irritáló, akkor valószínűleg le kell tiltania.