Hogyan lehet megváltoztatni a képernyőképek mentési helyét a Mac OS X rendszerben

Hogyan lehet megváltoztatni a képernyőképek mentési helyét a Mac OS X rendszerben

How Change Where Screenshots Will Save Mac Os X



How Change Where Screenshots Will Save Mac Os X

Képernyőképek készítése, vagy más néven Print Screen könnyen elvégezhető Mac OS X-en. Használhatja a Command + Shift + 3 vagy Command + Shift + 4 , hogy a teljes képernyőről vagy annak egy részéről képernyőképet készítsen. Függetlenül attól, hogy melyik módszert használja, ezeket a képernyőképeket alapértelmezés szerint PNG fájlként tárolja a Mac számítógépe.





De ha már nem akarja ezeket a fájlokat az asztalon tartani, van egy egyszerű megoldás ennek megváltoztatására néhány Terminal parancs beírásával. A Terminal alkalmazás elindításához kattintson a gombraKereső>Alkalmazásokés kattintson rá asegédprogramok”Mappa. Vagy nyissa meg Reflektorfény , ami gyorsabb lenne.

terminál



A következő lépésben el kell döntenie, hogy hol szeretné tárolni ezeket a képernyőképeket. Ez a te döntésed.

Ebben az útmutatóban létrehozok egy mappát a Mac asztalon, amelynek neve: Pillanatképek ”A képernyőképeim tárolásához. Segítene a fájlok egyszerűbb rendezésében.

Változtassa meg, hol mentse a képernyőképeket a Mac OS X termináljával

A mappa kiválasztása és létrehozása után váltson vissza a Terminal alkalmazásra, és írja be:

alapértelmezések: com.apple.screencapture location / Users / username / Desktop / Screenshots

Ebben a parancsban ki kell cserélnie a megfelelő információkat, például: felhasználónév ”A Mac felhasználóneveddel (a Mac számítógépemben ezFedEx“), Vagy a kiválasztott mappa neve, ha eltér.

az alapértelmezett helyképernyők módosítása

Azt is beírhatja: alapértelmezések: com.apple.screencapture location {space} , majd húzza át a mappát, amelyben a képernyőképeit ott szeretné tartani, a Terminal alkalmazásba. Ez automatikusan meghatározza a mappa pontos helyét, és megmutatja neked. Ezután csak nyomja meg aBelép”Gombot a folytatáshoz.

húzza a helyet

Az utolsó lépés, de fontos az egész rendszer frissítése a változás alkalmazásához. A Terminál ablakba írja be: killall SystemUIServer és nyomja meg az Enter billentyűt.

Lásd még: A Mac Apps kényszerített kilépése a Mac OS X rendszerben ?

Ha valahogy vissza szeretné állítani az alapértelmezett beállításokat, írja be a következőt: alapértelmezések: com.apple.screencapture location / Users / username / Desktop , majd nyomja meg a gombotBelép.

Ezt követően használja a „killall SystemUIServer” parancsot a rendszer frissítéséhez. A képernyőképeket ismét a Mac asztalra menti a rendszer. A „killall SystemUIServer” helyett újraindíthatja a Mac számítógépét is.

állítsa vissza a változást

A fenti parancsok használatával az alapértelmezett mappát bárhová módosíthatja.

Van még kérdése? Hagyja megjegyzését alább.